was successfully added to your cart.

Innholdsmarkedsføring med video: Hallux Valgus – (ekspertstrategier del 1)

En strategisk og personlig oppdagelsesreise av Vanessa Raphael (tidligere publisert på videoblogging.no)

Det snakkes mye om innholdsmarkedsføring – og i stor grad utføres dette med tekst og bilde. Tekst og bilde er veldig bra men det er begrenset hvor stor begeistringsfaktor det gir meg som leser eller eventuelt som en potensiell kunde å lese igjennom mange lange blogginnlegg. Daglig får jeg utallige artikler om emner «jeg burde lese» i nyhetsstrømmen min på Facebook og på LinkedIn .

Men hvor engasjert er jeg i å lese mange sider opp og ned med kun tekst og bilde? Nå snakker jeg gjerne om fagblogger og lignende. Klart at ulike temaer er interessante – men jeg har rett og slett ikke tid til å lese mange blogger som er så lange. Mye kan også kommuniseres med video, f.eks forklaringsvideo – men det er ikke alt som passer å ha på video heller. Selv foretrekker jeg del 1, del 2 osv hvis innleggene blir lange dersom om man har mye å formidle.

Anyhow, jeg vil demonstrere i dette skrevne blogginnlegget et eksempel fra virkeligheten når det virkelig trengs video, – og det kan tenkes at bloggen bli litt lang men jeg skal prøve å underholde deg så godt jeg kan ved å illustrere mitt budskap: Verdien av innholdsmarkedsføring med video (en type videomarkedsføring).

Ok, så historien begynte da jeg gikk en tur fra CC Vest til Sandvika i forrige uke. Turen ble litt lang for en som hadde vært i en tilstand av altfor mye stillesittende arbeid i det siste. Men jeg elsker å gå lange turer, det gjør noe med hodet mitt og for ikke å snakke om kreativiteten og humøret- og ikke minst foten min.

Jeg har de siste årene gått mye strekningen Bislett- Skøyen- Sandvika. Mye for å besøke min mor som bodde på et sykehjem på Stabekk. Så jeg er vant til å gå lange strekninger. Men noe jeg oppdaget i det siste var at det ble ganske vondt i den venstre foten min- på utsiden. Det stakk nesten som en kniv. Ikke lenge før jeg hadde kommet meg til Høvik området hadde jeg fått vondt i ryggen og i hoftene og i lårene. Jeg gikk og haltet og var stiv som en stokk. Følte meg nærmest som ringeren av Notre Dame der jeg gikk og haltet litt krokbøyd, hehe. Det var helt grusomt, men jeg klarte å komme meg helt frem til Sandvika tross alt.

Da jeg kom hjem så jeg at jeg hadde fått en kul på utsiden av foten- wææææ- er ikke det de kaller en liktå/liktorn? Jeg har egentlig ganske liten erfaring med liktorn eller liktær. Jeg har alltid tenkt at det er en blindpassasjer av en tå som oppstår hos veldig gamle mennesker eller noe i den duren,- hehe så feil man kan ta ;) . Bildet illustrerer med en ring rundt hvor problemet ligger.

foot1-300x200

Min fot (au!)

 

Derfor begynte jeg å google etter liktå/liktorn og fant ut at det var stor mangel på informasjon på det “norske internettet”. Etter å ha lett på norske nettsteder uten å finne tilstrekkelig informasjon fra nettsider så tenkte jeg at jeg måtte finne det på engelsk og søkte derfor på «liktorn» og trykket på bildekategorien i Google for å se om jeg fikk opp bilder av det jeg lette etter fra USA. Selvfølgelig kom det opp bilder som lignet tilstanden til foten min fra USA.

På disse bildene stod det «bunion» som en del av forklaringsteksten og jeg tenkte: “Hurra- nå finner jeg ut hva det heter på norsk”, og skrev derfor inn i Google Translate som ikke oversatte det til noe mindre “helnorsk” enn “Hallux Valgus” på “norsk” (latin).

Etter hva jeg forstod, heter ikke det jeg lette etter «liktorn»,  det er jo en oppsamling av død hud – men jeg forstod det sånn at det heter «bunion» på engelsk og det skyldes at selve beinet inni foten dyttes utover (overbelastning) og kan, men er ikke begrenset til å fjernes av en operasjon.

Screen-Shot-2015-03-26-at-12.40.04

Etter dette “gikk” jeg til YouTube og søkte på «bunion» og der dukket det mange videoer med temaet “bunions”. – HALLELUJAH! – GOD BLESS AMERICA!!

Screen-Shot-2015-03-26-at-13.09.54

 Se videoen her

Ehm… – det eneste problemet var at alle videoene som jeg søkte på kom opp med temaet «bunion», viste “problemet” på den motsatte siden av foten enn der kulen satt hos meg. Det vanlige er å ha en kul på innsiden av foten ved siden av stortåa. Men min kul var nedenfor lilletåa. Men jeg tok håp til  meg og tenkte at siden USA er ledende på salg og ligger lysår foran når det gjelder videomarkedsføring- så kan det hende at de svarer også på YouTube. – Og jammen gjorde de ikke det:

Screen-Shot-2015-03-26-at-13.01.43

Det heter visst «tailor’s bunion» som blir «en skredders Hallux valgus» på “norsk” (LOL). Ordet tailor kommer av at det var mye skreddere som fikk dette (i gamle dager) da de satt på gulvet og sydde med beina i kors og fikk mye trykk på siden av foten. Det kan også komme av feilbelastning. Jeg har en mistanke om at det skyldes noen pronerende såler jeg fikk ifjor av en fancy fysioterapeut som jeg har gått med en stund som automatisk gjør at jeg legger trykket ytterst på foten.

Heldigvis så fikk jeg svar fra footankle.com på YouTube og med en link til en ny og informativ video om mitt forespurte behov, og denne videoen hadde de også hadde lagt på deres hjemmeside.

Screen-Shot-2015-03-26-at-14.56.29

Videoen innholdt mange gode tips til hvordan jeg kunne behandle foten selv men også en «call- to-action» at jeg (som potensiell kunde) kunne kontakte dem for behandling hvis jeg hadde vært i nærheten av Washington området. Videoen viser også avslutningsvis at du kan melde deg på nyhetsbrevet deres for mer informasjon. Meget smart.

Så hva er ekspertstrategiene her og hvilket formål tjente de?

La oss først se litt på de «norske internett»-søkene mine på ordet «liktorn» og «bunions»;  det som kom opp var:

Screen-Shot-kjerringråd

Skjermbilde: Kjerringråd.com

På kjerringråd.com (som ikke er en vitenskapelig dokumentert kilde akkurat) fant jeg ut at det ikke var helt enighet om hva en liktorn var – om det var en feilbelastning – altså noe som går utover skjellettet – eller om det var en fotvorte. Jeg opplever likevel at «Anonymous» på kjerringråd.com var den som kom med det mest fornuftige svar av alle mine norske “funn”. Bare det sier alt…(!)

 

Apotek 1 hadde denne definisjonen:

Screen-Shot-2015-03-26-at-13.40.28

Skjermbilde: Apotek1.no

 

Beskrivelsene og illustrasjonsbildet som er servert på nhi.no (Norsk Helseinformatikk) hjalp heller ikke, der stod det mest om hard hud og lite om selve skjellettet.

Det virker som «Norge på internettet» ikke vet hva liktorn eller bunion/hallux valgus er – ifølge mine søk jeg ble jeg ihvertfall ikke helt klok på de norske begrepene, og  jeg synes det er vanskelig å skjønne om de selv har skjønt hva de snakker om (?!). Det begynte virkelig å bregrense seg med min tålmodighet for det norske «Opplysningskontoret for liktorn» eller «en skredders hallux valgus». Jeg tenkte med meg selv- er det ingen som ønsker å selge tjenestene sine enten som de er fotleger, kiruger eller fysioterapeuter, o.l? Er det bare USA som er “on the case”? – Halloo dette er ikkje bra!

Til slutt gikk jeg på norsk YouTube og fant denne informasjonen om liktorn:

Svenske videoer om liktorner og et band som kaller seg liktorn eller kvelertak – ble noe usikker, men jeg hadde ikke tid (eller engasjement) til å sjekke det nærmere akkurat da…

liktorn søk

Jeg prøvde meg også på norsk YouTube med søkeordet Hallux Valgus for å se om det kom opp noen videoer som kunne hjelpe meg, det jeg fant var følgende: Omtrent 0 resultater. Bare en særdeles rar hjemmelaget reklame for tannleger i Polen..

tannlege søk

 

Så tilbake til USA:

Her har footankle.com gjort en god jobb! De har laget en video hvor en fotlege tydelig illustrerer «bunion» med en skjellettfot på video og hva som forårsaker problemene. Jeg kan se, lytte og relatere til illustrasjonen/demonstrasjonen. Jeg forstår at han har peiling på hva han snakker om men i den første videoen så snakker han kun om kulen som sitter på innsiden av foten, – jeg har en kul på utsiden av foten. Jeg spør om kulen på den andre siden av foten på YouTube og vet egentlig ikke om jeg kan forvente meg svar, han svarer på for det første om hva det heter: «tailors bunion» og han gir meg link til en annen video (som ligger på bedriftens hjemmeside) som forklarer meg tydelig hva som er problemet med foten min!!! :) På hjemmesiden deres kan man også laste ned en gratis guide ved å legge igjen e-post adressen sin (innholdsmarkedsføring igjen) for de beste skoalternativene for utesko, pensko, treningssko etc.

sko

Skjermbilde: Footankle.com

Det kaller jeg BULLSEYE -markedsføring! Han treffer overlegent sin kundegruppe (meg) som tilogmed bor langt borte og i et «u-land» når det gjelder innholdsmarkedsføring med video. I tillegg er han generøs og forteller hvem jeg burde henvende meg til dersom jeg ikke befinner meg i Washington området.

Fotlegen fra footankle.com har vunnet min tillit på mange områder. Han er ekspert på sitt område, har en beskyttet tittel og bruker det mest effektive mediumet på sosiale medier: video. Det er himmelvid forskjell for meg å se hva han sier demonstrert “live” istedet for en skrevet artikkel som jeg ikke vet om er et sammensurium av informasjon fra Googlet og satt sammen av en selvutnevnt “ekspert”.  Dette er «the real deal» og for meg overskygger det all annen informasjon jeg har funnet så langt.

Det ser også ut som fotlegen har laget en videostrategi for bedriften hans for å tiltrekke seg kunder. Han har allerede lagt ut 30 andre videoer på sin YouTube kanal, noe som kan være behjelpelig for neste pleietrengende fotpasient, og ikke minst hans egen business ;) Også er jeg ganske sikker på at de som føler de har fått hjelp av hans videoer i nødens stund, – vil anbefale han og dele videoene videre. På denne måten får bedriften et godt omdømme, og det er ikke overraskende om kundene kommer strømmene til heller!

Dessuten skal man ikke se bort i fra faktoren av at jeg blir beroliget av den psykologiske faktoren av at han smiler og har full kontroll over et problem jeg ikke har kunnskap om. Han gir meg følelsen av at dette kan fikses! :)

Nå skal jeg google litt og se om det er noen fysioterapeuter som har lagt ut videoer (innholdsmarkedsføring med video) for å hjelpe meg tøye en verkende rygg for folk som meg som er stillesittende med arbeid over lengre perioder. Jeg er absolutt en potensiell kunde som leter etter en potensiell fysioterapeut/fotlege.

Hadde jeg bodd i USA så hadde tilbudene kommet fortløpende fra tilbydere som har vært smarte og investert ressurser i å demonstrere sine produkter med video og legge dem ut på nett for at kunder skal finne dem ved å søke på Google. Og siden Google eier YouTube så vil videoer komme opp i søket.

 

Vanessa Raphael :)

3 Comments

  • Maria sier:

    Hvordan gikk det med foten din? Jeg sliter med det samme og finner heller ingen norsk «ekspert».

  • Camilla Bøe Skjolde sier:

    Sitter med samme greia her ? bare at mine er på begge beina og er iallefall dobbelt så stor som dine.. ? Ser ut som om jeg skal få en sjette tå på hver fot ? må vel krype til korset og snakke med legen.

    Flott at du har skrevet litt om dette og lagt ved bilder av aktuelle adresser ????

Legg inn en kommentar