Bakgrunn

 

om-vanessaraphael

 

Jeg studerte Bachelor og Master i Informasjons Technology på Queensland University of Technology i Australia fra 2003-2007. Før dette gikk jeg 2 1/2 år på NITH som den gang het DPH (Den Polytekniske Høgskolen).

Fra 2008 begynte jeg å designe smykker med Swarovski krystaller. Dette førte til drømmen om eget smykkefirma som ble startet i 2009. Etter å ha lett meg frem etter relevant informasjon og  i møte med relevante problemstillinger og utfordringer med å være gründer, ble smykkefirmaet reetablert i 2011.

Smykkemerket ble godt markedsført i forskjellige sammenhenger som det å være i veletablerte butikker som Zenon på Aker Brygge hvor smykkene ble solgt ut første dag de ble tatt inn i butikken. For å få volum i produksjonen så måtte jeg få til en fjernproduksjon fordi jeg selv ikke var i stand til å lage så mye alene.

Veien til produksjonen ble lang og læringsrik. To fabrikker sviktet på kvalitet og leveringstid. Jeg hadde både Norwegian og Colour Line som interessenter for større produksjon. Da det ble en mye lengre prosess enn forventet og jeg ble syk i tillegg,  måtte legge planene tilside.

Jeg lærte veldig mye i denne tiden og utfordringen med å få i havn konseptet var mye større enn jeg hadde regnet med. (Andre planer for design og fjernproduksjon vil jeg komme tilbake til på et seinere tidspunkt.) Hadde jeg visst det jeg vet idag hadde jeg spart tid og penger på andre smartere valg. Det jeg lærte i denne perioden og etterpå er det jeg ønker å lære bort til nye gründere som er i oppstart i dag.

 

I 2012 hjalp jeg min partner Tobias å etablere The Royal Videographer /videograf.no, en leverandør av profesjonelle videotjenester og webTV til bedrifter.

I 2013 grunnla vi sammen www.videoblogging.no som lærer bedrifter og gründere å videoblogge ved hjelp av onlinekurs og bedriftsinterne workshops og videoopplæring på alle plan for bedrifter. The Royal Videographer, Videograf.no og videoblogging.no ble seinere bli slått sammen til videoblogging.no Videoblogging.no fokuserer hovedsakelig med videoopplæring og storytelling samt bedriftsprofilering med video.

Gründer Minds ble startet i 2014 som en tjeneste for bedrifter og gründere som fokuserer hovedsakelig business/gründer coaching, online markedsføring (innholdsmarkedsføring) og sosiale medier.

Ønsker du hjelp til å komme i gang med din gründerbedrift? Eller trenger du å få løftet businessen til et helt annet nivå? Da kan jeg hjelpe deg på veg! 

Ta kontakt med meg.